4 december

Terwijl onze zoon zich klaar maakt om naar bed te gaan kletsen we nog even over de dag van vandaag en de plannen van morgen. Ik zeg hem dat we tijdig wegrijden morgen. Er is een leuke kerstmarkt waar we al sinds we hier wonen naartoe willen maar nog niet van is gekomen. Hij herinnert zich dat het morgen 5 december is. Dan kunnen we eigenlijk niet naar de kerstmarkt bedenkt hij zich, want kerstdingen op Sinterklaas zijn dag kan eigenlijk niet. Zelfs als je niet meer gelooft. We komen er uiteindelijk uit dat het wel kan. We leven in 2 werelden, waarin je op 1 dag de kerstboom haalt en de laatste aflevering van het sinterklaasjournaal kijkt. Waarin op deze koude avond de haard aan staat, de kerstmannetjes er bij staan en we toch nog maar een keer de schoen zetten.

4 thoughts on “4 december

 1. In het kleine dorp (in de Eifel in Duitsland) waar wij wonen is er elk jaar een kerstviering (met een mis) in ons dorpshuis voor de senioren waartoe wij ook behoren. Na de mis en in aanwezigheid van de pastoor komt Sint.Nicolaas met zijn pieten binnen. St.Niklaas is een heilige in de Rooms Katholieke kerk. Het feest van 5 december kennen ze hier niet maar de hele december is Sint.Nicolaas in beeld en pas met kerst komen de kadoos voor de dag.

  Liked by 1 person

 2. Dat is toch het heerlijke van 2 werelden. Had ik als kind ook met een moeder die uit Duitsland kwam en cadeautjes die mijn Oma opstuurde. Genieten van de hele december maand.

  Op za 4 dec. 2021 21:32 schreef SvenskaLien :

  > SvenskaLien posted: ” Terwijl onze zoon zich klaar maakt om naar bed te > gaan kletsen we nog even over de dag van vandaag en de plannen van morgen. > Ik zeg hem dat we tijdig wegrijden morgen. Er is een leuke kerstmarkt waar > we al sinds we hier wonen naartoe willen maar nog niet” >

  Liked by 1 person

 3. Hoi Eline, dit kreeg ik vanavond maar bij mij werkt de vertaling niet. Wil jij het lezen en zeggen of ik er iets mee moet. Bij voorbaat dank

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s