5 december

Moe en voldaan van weer een dag in de twee werelden, geniet ik nog na van een koude dag op een heerlijke kerstmarkt. Maar ook van het heerlijke avondje dat erna is gekomen. Zelfs de gourmet  mocht niet ontbreken. Ook nog iets dat de zweden niet kennen. Wat dat betreft is echt wel grappig  dat leven in 2 werelden. Het is leuk om via deze blog een indruk te geven van de zweedse wereld. Maar andersom gebeurd het automatisch ook, gewoon doordat we zoveel gewoontes hebben die ze hier niet kennen. Hier kijken vrienden van de kinderen raar op als er rozijnen of spek in de pannenkoeken blijkt te zitten, als er een cadeautje in een schoen wordt gestopt, als de maaltijd blijkt te bestaan uit alleen maar gestampte producten. Sinterklaas uitleggen probeer ik wel, maar echt snappen doen ze het niet. ‘Dus, bij jullie vieren ze al kerst op 5 december’. Het is leuk om meer van elkaar te leren, dat maakt het allemaal alleen maar meer intressant.

3 thoughts on “5 december

  1. Nee, 5 december is een gewone dag net als alle andere. Sint Nicolaas dwaalt de hele maand december rond en waar een feest is kun je hem vewachten. Kerst begint op Heiligen abond dus 24 december hier met een mis in een volle kerk omdat iedereen dan gaat. (meest traditie!)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s