6 december

Het leuke van emigreren is toch wel dat je dingen meemaakt, waar je anders niet eens van wist dat ze bestonden. Dingen die je andes nooit had meegemaakt. Ik schreef er eerder al over. Over de beer die ik anders nooit had gezien. De winters vol sneeuw die ik had gemist. De tradities waar ik geen weet van had. Vandaag had ik een nieuwe. Terwijl we op de terugweg naar huis waren, kletsten we wat over de dag en luisterden we half naar de nederlandse radio. En net toen we iets hoorden over 27 files, zag ik in mijn ooghoek iets bewegen. Ik keek door het autoraam naar buiten. Daar renden ze, zeker 8 honden met allemaal een lichtgevende halsband om. Ze trokken met hoge snelheid een slee voort. Dat dus. Op maandagmiddag, om vijf uur. In Zweden. Zo jammer dat ze te snel gingen om er een foto van te maken.

3 thoughts on “6 december

  1. Zo leuk om al je verhalen te lezen!
    Ik geniet er elke keer weer van, zeker nu in de Advent periode waarin je elke dag wat schrijft. Even meegenieten van een andere mooie wereld!!
    Groetjes, Astrid

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s