7 december

En dan ben ik al weer voor de laatste keer dit jaar onderweg naar Stockholm voor de studie. Vandaag mijn tentamen ingeleverd en morgen nog een dagje les. In de ochtend een lezing, in de middag voor het eerst met mijn supervisiegroepje en supervisor bij elkaar. Voorbereiding voor het nieuwe jaar, waarin we voor het eerst echt aan de slag gaan als therapeut. 15 weken lang cognitieve gedragstherapie staat er op het menu.

Over menu gesproken. Ook ik onderwerp mezelf af en toe aan cognitieve gedragstherapie. Elke week ben ik nu dus alleen in Stockholm. Ik slaap alleen in een hotel, struin alleen door de stad en ga zo af en toe dus alleen naar de bios. Alleen, dat alleen eten dat is nog wel een dingetje. En dus doe ik sinds kort op dinsdag aan exponering (exposure). Exponering is dat je juist datgene waar je bang voor bent, of je ongemakkelijk bij voelt, doet. In mijn geval toch gewoon een restaurant instappen en eten bestellen. Het gaat me steeds beter af. Ik kan het mijn patient nu al aanraden, cognitieve gedragstherapie.

One thought on “7 december

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s