24 december

En dan is het toch echt kerstavond, einde van de advent. Begin van de kerst. Nu we hier dan toch zijn, begonnen wij onze kerst op de meest zweedse manier je maar kan doen. Om drie uur vanmiddag zaten we voor de tv en keken we Donald Duck, net als heel veel andere zweden. Het is een amerikaanse compilatie van clips uit de klasieke Disney films en wordt al ruim 60 jaar elk jaar op kerstavond uitgezonden. Kerstavond is de belangrijkste kerstdag hier in Zweden. De naam is een beetje misleidend, want 24 december is een vaste vrije dag en de meeste families komen overdag al bij elkaar. Vaak gaat men na de genoemde Donald Duck aan het julbord, waar ik eerder al over schreef. De kerstcadeaus worden traditie getrouw ook op deze dag uitgepakt. Dus ook dat hebben we dan maar gedaan vandaag. Het was een zeer geslaagde dag en de dagen die gaan komen worden vast ook heerlijk.

Het was een leuke uitdaging om 24 dagen op rij een stukje te schrijven en zo iets meer inzicht te geven van de bijzondere tijd tijdens de advent in Zweden. Ik wens iedereen heerlijke dagen.

God Jul!

 

One thought on “24 december

  1. Wat een prachtige sokken! Een toepasselijk geschenk lijkt me op kerstavond! Het is een prachtige Zweedse gewoonte kennelijk, maar veel Nederlanders doen dat ook toch? Jurriën – nog steeds in Spanje – stuurde foto’s van het familiekerstfeest en dat zag er ongeveer net zo uit als bij jullie. Alleen wat andere temperatuur, dat dan weer wel. Je hebt het goed volgehouden, Eline, knap hoor. Ik wens jullie een heerlijke kerst toe en een heel gelukkig 2022! Liefs van Nannie.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s