Het plan

De afgelopen maanden was ik al bezig met vandaag. Ik had een plan. Het plan had alles te maken met de datum van vandaag. Vandaag is het namenlijk precies 5 jaar geleden dat we de sprong waagden. Ergens in de loop van de avond kwamen we aan in het dorp waar ik nu op mijn eigen gebouwde veranda deze blog aan het typen ben. Toen sliepen we in een gedateerd huisje dat we gelukkig nog kon huren, toen bleek dat mijn reservering voor de B&B nooit binnen was gekomen. Op dat moment begon ons avontuur.

De afgelopen vijf jaar zijn voorbijgevlogen. Aan de andere kant is er zo onzettend veel gebeurd dat het niet anders kan dan dat we hier al vijf jaar zijn. Meerdere verhuizingen, wisseling van banen, renoveringen, ziektes, het verliezen van naasten op afstand, de komst van nieuwe familieleden, successen in het werk en op school, teleurstellingen in het werk en op school, zoveel geluksmomenten maar ook verdriet en twijfel. En alles dat we meemaakten leek soms dubbel mee te tellen, omdat alles zo anders voelde in een niuw thuisland.

 

5 jaar hier voelt als een bijzonder moment en iets dat we vieren moeten. Vandaar het plan. Vijf jaar hier betekent ook vijf jaar lief en leed delen via mijn blog. Ik deed dit vooral om familie en vrienden op de hoogte te stellen, maar toch ook omdat schrijven een heerlijk iets blijft voor mij. Dat mijn blog gewaardeerd word en dat ik vaak leuke reacties krijg is alleen maar meegenomen. Het plan was om na vijf jaar hier wonen en bloggen mijn blogs te bundelen en in eigen beheer uit te geven. In eerste plaats voor mijzelf en mijn gezin als aandenken, in tweede plaats voor wie dan ook intresse heeft mijn verhalen nog eens na te lezen en in de kast te hebben staan. In mijn hoofd zou ik de bundel klaar hebben op deze dag en feestelijk aankondigen. In werkelijkheid waren de afgelopen maanden drukker dan gepland en gebeurde er zoveel dat ik niet gepland had waardoor het maken van de bundel op de achtergrond verdween. Dus bij deze dan een feestelijke vooraankondiging dan. Op naar nog eens 5 jaar en een eigen bundel.

2 thoughts on “Het plan

  1. Van harte gefeliciteerd met jullie lustrum in Zweden! Een droom die werkelijkheid is geworden. Een sprong naar het onbekende maar het is jullie gelukt om een bestaan op te bouwen. Geweldig!!
    Groetjes van Ruud en Annemarie

    Like

  2. Mooie Blog weer Eline, ik kan me voorstellen dat je in vijf jaar van alles hebt meegemaakt en nog steeds meemaakt! Op naar de volgende vijf jaar. Liefs van Nannie.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s