Svemester deel 2

Na een paar bloedhete dagen heerlijk hangen bij het zwembad en een beetje snuffelen in de regio van Trollhätan, reden we zaterdag naar Stockholm. Een nachtje geslapen in een iets wat louche hotel in Södertälje. Na een hele warme nacht zonder airconditioning dus met weinig slaap reden we naar de boot voor het tweede deel van de vakantie.

Efter några jättevarma dagar i vårt tillfälligt semesterhus vid pool nära Trollhättan, åkte vi på lördag till Stockholm. En natt stanade vi i en hotell i Södertälje och efter en varmt natt utan luftkonditionering (så efter sömn) åkte vi till värtahamnen Stockholm för vår andra del av vår svemester.

In de haven van Stockholm wachtte ons cruiseschip op ons die ons naar Helsinki bracht. De kinderen vonden het een beleving met een winkelstraat, restaurants, een disco en bubbelbaden aan bord.

När vi anlände i Värtahamnen väntade en stor krysningsbåt på oss och körde oss till Helsinki. Barnen tyckte det var helt otroligt med en shoppingcenter, restauranger, en disko och även en pool ombord.

Aangekomen in Helsinki lekker toeristisch op een bus gehopt en de stad een beetje ontdekt voor zover dat lukt in anderhalve dag.

I Helsinki var vi riktiga turister och besökte så mycket platser som möjligt under 1 och en halv dag.

 

We vonden het mooi en leuk in Helsinki, maar vandaag weer terug in Zweden waar we een rustig dagje hadden in het hotel voordat we dan eindelijk onze nieuwe hoofdstad gaan bezoeken.

Helsingfors var vackert och underbart, men idag var vi i Sverige igen och där började vi sista del av vår svemester med en lite lung och ro i hotellet innan vi äntligen ska upptäcka vår ny huvudstad imorgon.

20190731_191831.jpg

För de som entligen kan läsa min blog eftersom jag skrev den här för första gången i svensk, hoppas jag ni är snälla och förlåt mig för alla stavfel jag säkert har gjord. Det är en utmaning jag kanske vill göra oftare från och med nu.

Voor degene die de helft van deze blog niet hebben kunnen lezen, is het vast duidelijk dat ik het maar eens tijd vond dat ook de mijn zweedse volgers wat mee kunnen lezen.

2 thoughts on “Svemester deel 2

 1. beste vakantiegangers,

  Ik ben diep onder de indruk dat jij nu al in staat bent om je vakantiebelevenissen in twee talen op schrift te stellen in een taal die mij volkomen onbekend is. Hulde ! En leuk voor de Zweedse vrienden die eveneens belangstelling hebben voor jullie ervaringen. Leuk hé, zon cruise reis ? Wij hebben die zoals je misschien weet ook gedaan, vanaf Bergen tot de grens van Rusland in het Noorden van Noorwegen. Genieten ! In Finland zijn we nooit geweest. Dat komt er ook niet meer van omdat we toch een daagje ouder worden. Nog gefeliciteerd met Pa zijn verjaardag. Ik heb hem een kaart gestuurd om dat tante Annie de autoreis naar Lelystad even niet zag zitten. Hoe is het met Pa. Jullie hebben toch ook geen contactmogelijkheid meer , helaas?
  Wij hebben geen vakantieplannen meer, hebben veel plezier van onze tuin en gaan in september een paar dagen naar Anjum in Friesland in een gehuurd huisje. Met Astrid en Frank want Cisca is net terug van vakantie in Portugal en komt dus niet naar Friesland.
  Geniet verder van jullie vakantie. Tot schrijfs !
  Andries en Annie

  , zo’n cruise reis

  Like

  1. Friesland is ook heerlijk, dus heel veel plezier met zijn allen! Bedankt nog voor de felicitaties. Annemieke heeft met hem hun verjaardagen gevierd in het huis. Ook bij mij is het alleen bij een kaartje gebleven, bellen lukt helaas niet meer.. liefs van ons, ook voor Annie.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s