Zoek de verschillen

De zomer voorbij, alweer. Tja nu we ruim 2 jaar hier wonen beginnen zaken ’gewoon’ te worden en beginnen we het ritme van het jaar steeds meer te kennen. Na een echte zweedse zomer (lees, heel wat minder warm en zonnig dan de afgelopen Nederlandse zomer) is het tijd voor de herfst. Prachtig weliswaar, maar ook koud en steeds langer donker. De eerste berichten over sneeuw sijpelen langzaam binnen. Tijd om de boten weer binnen te halen en de tuinen winterklaar te maken. Net zoals vorig jaar ook weer tijd om zorg te dragen voor de strook groen langs het meer. Dit jaar had Arne zich wel opgegeven om mee te helpen en dat heeft ie geweten. Zo rustig als het er aan toe kan gaan tijdens het werk, zo vol vaart werd er vanaf de eerste tot de laatste minuut gewerkt. Met een geweldig resultaat moet ik zeggen, want het uitzicht is er alleen maar beter op geworden. Gevolgd door het jaarlijkse etentje met de buurt met bijhorende lotto en gezang, waar we deze keer helemaal op voorbereid waren. De enige verassing was dat aan het eind van de avond, ik degene was die me vrijwillig aanbood voor de organisatie volgend jaar. Fijn te merken dat we nu ook niet meer echt ’die nieuwe’ zijn, maar gewoon de buren.
Een van de gespreksonderwerpen van het buurtetentje was ons huis. Leuk om te horen hoe enthousiast gesproken werd over onze verbouwingen. Vorig jaar werd al goedkeurend gereageerd op onze keuze het huis rood te verven, nu ging het vooral over de ramen. En terecht, want sinds een week of twee zijn echt alle (27!) ramen in het huis vervangen. Weg met de enkele en verouderende ramen. In plaats daarvan hebben we nu ramen die goed isoleren en ook allemaal gewoon open en dicht gaan. Best handig op zijn tijd. Daarbij heeft het huis een heuse facelift gekregen, het is echt een schoonheid aan het worden. Wat daarbij ook nog bijdraagt is dat tussen al die ingehuurde bouwvakkers, wij ook nog een eigen ingevlogen bouwvakker/zwager hadden rond lopen. Ik kan zeggen een aanrader. Dat je s’ochtends naar je werk gaat en tegen de tijd dat je terug komt elke keer weer iets ontdekt. Fijne kleine veranderingen, zoals dat de slaapkamerdeur van je zoon voor het eerst ook dicht kan, de wc niet gilt als je doorspoelt en er een slot in de gastenbadkamer zit. Of grote veranderingen, dat de open ruimte dat wij als slaapkamer hadden gebombardeerd, nu omgebouwd is als echte slaapkamer incl. deur en geweldige inbouwkast. Om maar niet te spreken van de het vreselijke jaren 70 behang dat nu eindelijk plaats heeft gemaakt voor een heerlijke frisse witte muur en de in wit geverfde deur die mooi past bij de ramen.
Ach, het is duidelijk. Ik ben blij met alle hulp en super trots op het resultaat. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Zoek de verschillen….

 

3 thoughts on “Zoek de verschillen

 1. Het is een prachtige manier van samenwerking. Jullie hebben een prachtig stekkie en een heerlijk huis

  Op zo 6 okt. 2019 om 22:02 schreef SvenskaLien

  > SvenskaLien posted: “De zomer voorbij, alweer. Tja nu we ruim 2 jaar hier > wonen beginnen zaken ’gewoon’ te worden en beginnen we het ritme van het > jaar steeds meer te kennen. Na een echte zweedse zomer (lees, heel wat > minder warm en zonnig dan de afgelopen Nederlandse zomer) ” >

  Like

 2. Hallo, Eline,

  Weer een mooi epistel van je ontvangen; met plezier gelezen.Inderdaad, op naar de winter hoewel het hier zondag 20 graden zou worden… Tussen haakjes, kun jij mij het email adres van Machteld opgeven en de naam van haar dochter. Ik moet wat foto’s opsturen, vandaar. Vast bedankt voor je antwoord. Hartelijke groeten en tot schrijfs. Andries

  >

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s