29 november; tentamenstress

Het einde van mijn eerste termijn van mijn opleiding nadert. Nog 2 weken en dan heb ik een lange kerstvakantie van ruim een maand. Vakantie van de studie dan, het werk gaat nog even door.

Een vakantie moet je natuurlijk wel eerst verdienen. Dus voordat het bijkomen van mijn wekelijkse tripjes naar Stockholm kan beginnen, moet er nog even hard worden gewerkt. Naast het vele lees en denkwerk, moet er ook nog een tentamen worden ingeleverd. De helft staat op papier, voor de andere helft heb ik nog 10 dagen. Mijn oude ‘dat afmaken van een opdracht kan ook nog in de nacht voor de inleverdatum’ ik, kijkt met verbazing naar deze nieuwe ik. Hoewel, ik had gisteren nog best wat meer kunnen en willen doen, maar de kerstmarkten lokten. Morgen in de trein weer verder dan maar in de plaats van mijn wekelijkse podcasts.

Ik moet er wel weer aan wennen, aan het studeren. De lessen zijn inspirerend en intressant, maar van de tentamens krijg ik nog steeds de kriebels. De twijfel of ik wel het juiste antwoord wordt nu aangevuld met de twijfel of het wel allemaal goed genoeg is in mijn zweeds. Het kost me best wat extra bloed, zweet en tranen om alles te lezen en schrijven in het zweeds. Gelukkig werd ik vandaag voor dat alles beloond toen het resultaat voor het eerste tentamen binnen kwam. De eerste voldoende is binnen met een mooi commentaar. Dit geeft weer de nodige motivatie om nog even door te bijten tot het einde van het termijn.

One thought on “29 november; tentamenstress

  1. Wat fijn dat het eerste goede cijfer binnen is.

    Op ma 29 nov. 2021 om 21:30 schreef SvenskaLien

    > SvenskaLien posted: ” Het einde van mijn eerste termijn van mijn opleiding > nadert. Nog 2 weken en dan heb ik een lange kerstvakantie van ruim een > maand. Vakantie van de studie dan, het werk gaat nog even door. Een > vakantie moet je natuurlijk wel eerst verdienen. Dus voord” >

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s