12 december

Vandaag is een mooie dag. Een dag met zowel een zwart als een goude randje. Vandaag genoot ik van een rustige ochtend en middag. Van geluier en gerommel in huis. Van gelach en gedonder van de kinderen. Maar het meest genoot ik van het staan in de kou, met zijn allen bij het dorpshuis. Morgen is het st. Lucia en de klas van onze zoon had de viering dit jaar. Mooi uitgedorst en met kaarsen liepen ze daar en zongen ons toe. Een prachtig gezicht, met al die mooie lichtjes overal.

Toepasselijk ook, op deze dag. Een paar jaar geleden stond ik ook in de kou, te kijken naar prachtige lichtjes, te luisteren naar gezang. Vandaag is het wereld lichtjesdag, de dag dat overal in de wereld mensen een kaarsje branden voor het overleden kind.

Vandaag brand ik een kaarsje
Ter ere van jouw bestaan


Vandaag brand ik een kaarsje
Omdat wij jou hebben moeten laten gaan


Vandaag brand ik een kaarsje
Niet alleen maar van verdriet


Vandaag brand ik een kaarsje
Omdat onze liefde voor jou ons nooit verliet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “12 december

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s