Een leven ondersteboven

`Af en toe moet je je leven ondersteboven houden om te zien of er nog meer in zit`. Met deze tekst maakte ik onze zweden-plannen wereldkundig op Facebook. We hadden er toen de meeste moeilijke gesprekken al op zitten, die met onze familie, vrienden en werk, en dit was de volgende stap. Facebook is zo vriendelijk om mij eraan te herinneren dat ik dit bericht vandaag precies 6 jaar geleden plaatste. Het neemt me onmiddelijk terug naar die gekke tijd dat alles in stroomversnelling kwam en wij overgingen naar alles regelen voor de verhuizing.

Via de mail krijg ik grappig genoeg precies nu een mail van een stel dat van plan is te emigreren en vraagt of ik hun blog in mijn blog wil delen. Zij staan nog aan het begin, wij al weer zes jaar onderweg. 6 jaar geleden had ik nog geen flauw idee wat me te wachten stond. Ik had ideen ja, over hoe het zou zijn om hier te wonen. Maarja, als je je leven dan ondersteboven houd weet je nog steeds niet wat er precies voor meer inzit. Sommige dingen waarvan toen wist dat ze zo zouden zijn, bleken totaal anders. Soms wel beter dan verwacht, soms veel slechter dan verwacht.

Het is niet de eerste keer dat ik via mijn blog contact kreeg met iemand die nadacht over een emigratie naar Zweden dan wel al concrete plannen had voor een verhuizing hierheen. Ook dat is iets waar ik 6 jaar geleden nog niet over nadacht. Maar leuk is het wel, deze verhalen van anderen die hetzelfde avontuur aangaan. Dus natuurlijk deel ik deze link graag met een ieder die mijn verhalen hier leest.

https//magischzweden.jouwweb.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s