Zomaar een zondag in Zweden

Eind maart al weer en pasen staat voor deur. Het licht verwelkomt mij doordeweeks al weer als mijn wekker mij in de ochtend te vroeg wakker maakt. Het licht is er ook nog als ik terug naar huis rijdt, heel fijn.

Laat het voorjaar maar komen. De winter was zo prachtig, van begin november tot eind januari koud en veel sneeuw. Maar toen kwam februari. Normaal gesproken volop winter, met als toppunt de wintervakantie waar iedereen het ijs opgaat en bergen af skiet. Dit jaar regen, grijs en veel drassige sneeuw die snachts dan bevroor zodat we met gevaar voor eigen leven de dag erna over de weg kropen. Wat heerlijk dat na wintervakantie de zon zich meer liet zien en de temperatuur steeg.

En toen kwam maart met zijn staart en staat april, die doet wat ie wil, voor de deur. Dat betekent gisteren ontbijtje in de zon op de overdekte varanda en vandaag grote vlokken sneeuw die blijft liggen op het natte gelige gazon dat nog geen tijd heeft gehad mooi groen gras te worden.

Dus in de plaats van de bloemetjes buiten te zetten, nu een zondag hangen op de bank met de open haard aan. En om mijn huisgenoten te irriteren even heel hard ‘last christmas’ van Wham gedraaid. De paashaas zal zijn eieren misschien moeten verstoppen in de sneeuw. Of laat ie de sneeuw voor de zon verdwijnen en wordt het dan toch echt voorjaar. Nou, voordat we het ene jaargetijde inwisselen voor het andere, nog even wat plaatjes delen om me te helpen herinneren dat het wel geweldig was om weer een echte winter te hebben.

2 thoughts on “Zomaar een zondag in Zweden

  1. Dankje wel voor de mooie foto’s en jouw mooie verhaal. Bij ons is het ook halen en brengen met het weer. Komende dagen wordt het weer wat warmer en natter. Ik hoop dat het betere lenteweer ook jullie kant op komt. Groetjes Berta en Kees

    Like

Leave a comment